Friday, February 25, 2011

GERAM!!!!!!

Pada 26/2 stu event yg diadakan d makmal 1/2 yg dhandle oleh student part4,luahan persaan amarah kepada dak2 part"1... diorng tak tau,klu die tak g diorng akan kene dikenakan tindakan....kepada PART 1 kelas A n half of kelas B jgn la uat hal klu korng nak idop lame kat uitm jengka ni... kteorng tak ksh pun klu korg taknak join mane2 event fakulti...sbb name korg yg akan nek ke ats...(court).. nak marah,tp rse kasihan gak kat korng ni.. bru part 1 dah de kes...bru umr sthun jgung dah mule nek kepala...NAK TAU TAK BETAPE TENSIONNYER KU ARINI...!!!! "...cmne la muke ku bile calll dak2 part 1 yg de kat dlm bilik....(TAK COMEL DA!!)... 
                                                                     

Friday, February 18, 2011

BORING!!!

  mlm ni nak bernasyid...mcm tak caya jer...dah bape lama ku tnggl seme ni..tapi bile ku nyanyi ku rase sore yg lunak merdu ku tu still de lagi ...ha3 ..

Sunday, February 13, 2011

Kene kejar beruk...n along da way ^^

bapak beruk..mak beruk...anak beruk dan seangkatannya,kejar ku ngan ika zul. melalak kterong kat jmbatan tu...eyaaaaaaaaaaa!!! ku nak lari jauh, beruk tu asyik ikut mane taknyer ika zul asyik pegang tangn ku jer..de pasngn couple ni dtg kat kteorng..ingt nak tlg rupernya nak mtk izin lalu..siap ckp" letak je makann tu kat ctu...beruk nak mknn kat dlm tu"...kterong nak lari sbb nak protect mknn tu...klu tak kterong dah letak lama..da!! berapi gak ati ku ni dgr...tak sempat menyala terus terpdm tgk beruk tu makin byk...tber2 de beruk besar gler dtg towards ika zul, ku dah ke depan, ku ckp la ika kat blakang ka...sekali si beruk "zappp"..die tariknyer plastik..bocor sampai terkeluar mknn sampingn kterong kuih keria fav fara!..(sori fara kterong tak dpt nak protect kuih keria tu hu3...)..dah dpt lari kuar dri zone beruk..baru sedar sandal ku dah terputus, ni sah mase berjuang dgn beruk td...na carik port nak mkn nasi dgng yg kterong bermati-matian nak selmtkan die..tapi mmg haru betul biler ingtkan balik,dahalah pakai baju kurung pastu berlari kesana-sini...MALU TUL....mkn kat kedai makn yg terdekat..beli bubur mcd atin..beli sandal ekspress kat ekspo...

dah takde nak uat kterorg nak balik, pegi kat tmpat parking, nak ke GIANT..sampai ke giant membeli lagi..pastu ke mosque(solat tu tiang agama)...msuk ke highway gambang,sepanjang jln tu ku menguap..nak singgh r&r tapi takut makn mase plak..sepanjng jln tu menyanyi mcm nak msuk af, pnuh feel ku nyanyi...tanyer c fara nape huda ngan ikazul senyp jer, rupenyer dah tdo huhuh(nsb bek ku tak msuk audition)huhu3..smpai jengka trus antar kete sewa, pastu balik uitm...THE END

Saturday, February 12, 2011

Ke Kuantan...!!!!!

eyaaaaaaaaaaaaaa............... macam2 jadi ari ni..hu3...

dapat kete sewa..mula lah perjalan ku ke kuantan ngan IKA ZUL, IKAKU,HUDA,FARAH.....
sampai ke kuantan,terus ke mydin...mak oi bapak kebulur..beli waffle makan kat luar mydin...duduk org len tgk mcm ku tgh mintak sedekah..segan ade...tapi kalu pkir segan,memg kebulur ku hu3...

nak g umah tulang, tak tau tamn mane plak.call la tulang srh amek..hu3...sampai umah tulang, tak terkata ramainyer..kete sampai nak block jln(sbenarnyer kete tulang je yg block jln,dj siap uat announcement tlg alihkan kete) nmpk dak cs yg len...ku tak brpe knal..mata ku skang tgh scan mknn pe yg terhidang..dak cs tu pnggl la dak2 ni..ku ckp kat diorng klu nak g kat diorng gi lah,ku nak mkn....ku amek je pggn dak2 ni pun ikut,mane taknyer dah kul bape tak mkn lagi...yg ku ingt la kteorng sampai umah tulang tu kira2..kul 1 lebih kot ingt2 lupe...lepas tu g nak solat zohor,tulang ckp klu ke depn ckit nmpak surau...kteorng ke surau solat lu...ku ngan ika dok kat luar..ika sbuk touch up muka, ku lak nak lelapkn mata sekejp...

kuar je dri masjd nak gerk ke beserah lak...ika tau jln so aku ikut je la...die kate kiri ku ke kiri die kate ke knn ku kanan...jauh gakla umah c tirah ni...sampai je trus ddk bwh khemah...ku ngan dak2 ni haus giler mcm kiteorng bru kuar dari gurun nak kan air...pggl tirah kuar..trah lak bru bgn tdo,pnt sgt la tu..ika zul mtk tirah air...sorng mtk seme g amek..he3..betapa truknyer kehausan kteorng makck2 sekeliling tgk jer...ku dalam ati(makck sori kteorng nak amek air ckit,kteorng tgglkan ckit..no worries) kterong dgrlah org mngaji al-qran sdp gak sore die..tapi tak 1 jam kterong ckp nak balik..trah offer nak nasi dgng tak..ku ckp la nak,coz ku mmg kempunan nak mkn ns dgng ni...mak trah bngkus mcm nak bagi satu aras blok c mkn....kteroong berkenalan mkck2 yg de kat ctu,salam seme makcik kat ctu, pastu ku nak beli bubur mcd..de roomate ku yang comel tu tmpah bubur..

singgah tc..sampai tc..parking pnuh..g parking lagi satu...ku bwk kete laju gler smpi terlepas booth byr tpmt prking..(dah terlepas nak uat camne...klu die mtk kter byr la..die tak mntk parikng je lakan..dak2  ni bwk la bekln makann kat umah trah td,ingt nak mkn kat tepi pantai..kterong jln ke pntai seblah..nak lintas jmbatan de hamba allah ni, tgk je plastik mknn yg aku bwk...ku mcm dpt agak..akan jd something ngan bekalan ni...hu3
de photoshoot plak...siap posing habis..tak jd mkn kat ctu path balik...ku srh ika pegang tgh2 perjalan tu terjadi somthng yg tdk diduga..............T_T..